ROMANYA’DAN OKULUMUZA ZİYARET

Erasmus+ Programı kapsamında gerçekleştirilen öğrenci ve öğretmen değişimleri, uluslararası iş birliğini ve kültürel etkileşimi artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda okulumuz Romanya'dan gelen misafirlerini ağırladı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'e 80 kilometre uzaklıkta yer alan Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Targoviste okulundan 4 öğretmen 11 öğrenci oklumuzu gezerek alanlarımızı tanıma fırsatı buldular.Bu uluslararası ziyaret, öğrencilerin ve öğretmenlerin farklı kültürleri tanıma ve eğitim alanlarını genişletme fırsatını sağladı.

Misafirler, okulumuzun fiziki şartlarını ve atölyelerini gezerek Türk eğitim sistemi ve meslek alanlarını yakından inceleme fırsatı buldular. Romanya'dan gelen konuklar, Türkiye'deki meslek lisesinin modern atölyelerini, teknik ekipmanlarını ve uygulamalı eğitim programlarını yakından incelediler. Elektrikli hibrit araçların bakımı ve onarımı gibi mesleki alanlarda bilgi alışverişi yaparak, kendi ülkelerindeki meslek liseleri için yeni perspektifler edindiler.

Avrupa, Türk Meslek Liseleriyle İş Birliği İçinde

Proje kapsamında Romanya’dan gelen öğrenciler, Türkiye'deki meslek liseleri ve işletmeleri ziyaret ederek, mesleklerinin pratiğini gözlemlediler. Özellikle elektrikli hibrit araçların bakımı ve onarımı konusunda İzmir'deki işletmelerde eğitim alarak, Türkiye'deki uygulamalı eğitim sistemini yakından tanıma fırsatı buldular.

Bu ziyaretler sırasında, öğrenciler ve öğretmenler arasında mesleki deneyimlerin yanı sıra kültürel etkileşim de gerçekleşti. Öğrenci ve öğretmenlerin kültürel etkileşimlerinin yanı sıra, İzmir'in tarihi ve turistik yerlerini de keşfetme fırsatı buldular. Bu geziler, uluslararası dostlukların ve kültürel alışverişin güçlenmesine katkı sağladı. Türk misafirperverliği ve Romanya arasındaki karşılıklı öğrenme ve anlayışın güçlenmesi, proje kapsamında sağlanan en değerli sonuçlardan biri oldu.

Ziyaretlerin sonunda, katılımcılara okulumuzun konferans salonunda düzenlenen bir törenle belgeleri takdim edildi ve proje koordinatörleri ile katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür edildi.

Bu proje, mesleki eğitimde uluslararası iş birliğinin önemini vurgulayarak, gençlerin küresel düzeyde daha donanımlı bir şekilde yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

26-04-202426-04-202426-04-202426-04-202426-04-202426-04-202426-04-202426-04-202426-04-202426-04-202426-04-2024

Yayın: 26.04.2024 - Güncelleme: 26.04.2024 22:26 - Görüntülenme: 59